Μεγάλη Διάκριση για το Καινοτόμο Project Costa Nostrum!

Το project Costa Nostrum της ΑΕΛΙΑ – Αειφόρος Μηχανική και του Βασίλη Ζησιμόπουλου στις 26 καλύτερεςκαινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η ΑΕΛΙΑ-Αειφόρος Μηχανική (Τεχνικό Γραφείο Βασίλη Ζησιμόπουλου) δημιούργησε ένα καινοτόμο project για την αειφόρο διαχείριση και ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου, με τηνονομασία Costa Nostrum®. Κύριος σκοπός του Costa Nostrum® ( = η ακτή μας) είναι η εκπόνηση ενός διαχειριστικού σχεδίου, ενός προτύπου πιστοποίησης, στα πλαίσια του οποίου θα επιτυγχάνεται η αειφόρος διαχείριση και ανάπτυξη της εκάστοτε παραλίας με απώτερο στόχο την περιβαλλοντική προστασία, την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών περιμετρικά της παραλίας και την ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, όπως κάθε παραλία έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, τις δικές της ανάγκες και απαιτήσεις αλλά και συγκεκριμένες δυνατότητεςστην παροχή υπηρεσιών, έτσι το προτεινόμενο πρότυπο πιστοποίησης αξιολογεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε παραλίας και την κατατάσσει αναλόγως σε τέσσερις κατηγορίες, ενώ παράλληλα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την θέσπιση των παραλιών ως αειφόρες παραλίες Costa Nostrum® είναι ποικίλα, άκρως σημαντικά και καλύπτουν και τις τρεις πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Το project αυτό συμμετείχε στο Διαγωνισμό του προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας – THE EGG τον οποίο διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η EUROBANK. Το «egg – enter•grow•go» είναι μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia με στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 2100 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Οι ιδέες που προτάθηκαν προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Πρωτογενής Παραγωγή, η Βιοτεχνολογία, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι υπηρεσίες Υγείας, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι εφαρμογές Πληροφορικής και Τεχνολογίας, ο Πολιτισμός, κ.ά.

Το καινοτόμο project της ΑΕΛΙΑ-Αειφόρος Μηχανική, άριστα δομημένο και τεκμηριωμένο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 26 νικήτριες ομάδες της φετινής διαγωνιστικής διαδικασίας, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης καινοτόμες ιδέες που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τον τουρισμό μπορούν να γεννηθούν και να υλοποιηθούν, αποδίδοντας οφέλη στην κοινωνία και στο περιβάλλον, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Σχετικά

Ερευνούμε και εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον που ταυτόχρονα να συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παρέχουμε μια σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες για επιχειρήσεις, δήμους, περιφέρειες και οργανισμούς.

Πρόσφατα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας;