Η εταιρεία

Η ΑΕΛΙΑ αποτελείται από ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συνεργατών – επαγγελματιών, καταξιωμένων στον χώρο τους με κοινό όραμα, στόχο και ανησυχίες στην προάσπιση του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.


CEO, Founder
Βασίλης Π. Ζησιμόπουλος
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc


Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1976 στο Ηράκλειο της Κρήτης, και κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Ολοκληρώνοντας τις βασικές του σπουδές στο 1o Λύκειο Αγρινίου το 1995, επέστρεψε στο Ηράκλειο όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Μετά από ένα ετήσιο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα για την εισαγωγή του σε Βρετανικό πανεπιστήμιο το 1997 μετέβηκε στην Αγγλία όπου μέχρι το 2000 ολοκλήρωσε το βασικό κύκλο σπουδών του ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Coventry και του απονεμήθηκε ο τίτλος BEng Mechanical Engineer. Μεταξύ 2000 – 2001 φοίτησε με επιτυχία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ενέργεια και Αειφόρος Ανάπτυξη» , «MSc Energy and Sustainable Development» στο αγγλικό πανεπιστήμιο De Montfort University. Τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία και το δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MSc Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Ολοκληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις τον Νοέμβριο του 2004 προσελήφθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) τον Ιανουάριο του 2005 ως υπεύθυνος λειτουργιάς του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Ηρακλείου (ΚΔΑΥ Ηρακλείου) και ως υπεύθυνος διαχείρισης και ανάπτυξης του προγράμματος ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας για
όλο το νησί της Κρήτης. Στα πλαίσια της εργασίας του έχει λάβει μέρος ως κύριος ομιλητής σε ημερίδες και συνέδρια με κύρια θέματα την ανακύκλωση και την διαχείριση αποβλήτων. Στην συγκεκριμένη θέση παρέμεινε για οχτώ χρόνια μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου 2013.

Από το 2005 έως και σήμερα διδάσκει ως ωρομίσθιος καθηγητής σε διαφορές εκπαιδευτικές δομές (Δημόσια ΙΕΚ, ΟΑΕΔ και ΙΔΕΚΕ) στο Ηράκλειο σε μαθήματα σχετικά με την μηχανολογία, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Από το 2005 είναι εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ) με αριθμό μητρώου 101838, και από το 2007 έως και σήμερα είναι μόνιμο μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος του Τεχνικού Επιμελητήριου τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Από το 2012 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και μέλος του διεθνούς οργανισμού International Solid Waste Association (ISWA) από τον οποίο του απονεμήθηκε ο τίτλος International Waste Manager – Advanced Status μετά από ειδική διαδικασία αξιολόγησης.

Επιπλέον τον Ιούνιο του 2014 πιστοποιήθηκε ως TRAVELIFE Sustainability Manager από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού TRAVELIFE μετά από ειδική διαδικασία αξιολόγησης.


Αθηνά Κυπριωτάκη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, MSc


Η Αθηνά γεννήθηκε το 1976 στην Σπάρτη και κατάγεται κατά το ήμισυ από την Σπάρτη Λακωνίας και κατά το άλλο ήμισυ από το Καλό Χωριό Πεδιάδος του Νομού Ηρακλείου. Έχοντας ολοκληρώσει τις βασικές τις σπουδές της στο 1ο Λύκειο Ταύρου στην Αθήνα «πέρασε» στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο Ρέθυμνο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από όπου και αποφοίτησε με πτυχίο Ψυχολογίας
το 2000.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Applied Social Research (Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη κοινωνική Έρευνα), ενώ κατά τα έτη 2003-2004 ολοκλήρωσε επίσης με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Counseling Studies (Μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία). Τα δυο αυτά μεταπτυχιακά προγράμματα
διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Hull, University of Hull, της Αγγλίας.

Την περίοδο 2005-2009, παρακολούθησε ένα τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων στην Αθήνα.

Η πρώτη εργασιακή της εμπειρία, ήταν στην Αγγλία όπου το 2003-2004, διατέλεσε στέλεχος του παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κοινωνικής Επανένταξης Αποκλεισμένων Ατόμων, Hull Youth Inclusion Project, στο Hull της Αγγλίας, με κύρια καθήκοντα τον συντονισμό παρεμβάσεων σε ομάδες βοήθειας εφήβων, τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την κοινωνική επανένταξη τους καθώς και
τον συντονισμό με τους εμπλεκομένους φορείς.

Έχοντας εργαστεί για κάποια χρονικά διαστήματα σε διάφορους φορείς όπως το Κέντρο πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Λακωνίας και τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δ. Ηρακλείου και άλλες, από το 2008 έως σήμερα διατηρεί το ατομικό της γραφείο ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Ανθρωπίνων Συστημάτων στο Ηράκλειο.

Παράλληλα από το 2009 έως και σήμερα έχει εργαστεί ως ωρομίσθια καθηγήτρια σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές όπως Σχολείο Ειδικής Αγωγής 1ας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, στο ΙΔΕΚΕ και αλλού.

Η Αθηνά έχει να επιδείξει πληθώρα συμμετοχών σε συνέδρια και ημερίδες ως εισηγήτρια, έχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης ενώ τέλος, παρουσιάζει και ένα σημαντικό ερευνητικό έργο.

Από το 2005 είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, ενώ κατά τα έτη 2008 και 2009 διατέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών στο Ηράκλειο Κρήτης.